We mogen best een beetje meer chauvinistisch zijn.

Laten wij er trots op zijn, dat er van alles in ons eigen land wordt geproduceerd.
Niet voor niets hanteren veel bedrijven het ‘made-in-Holland-label’.
Daar mogen we best trots op zijn!
Dicht bij huis produceren, levert namelijk flinke (economische) voordelen op, zoals werkgelegenheid in eigen land en minder CO²-uitstoot.

Productie in eigen land; om trots op te zijn.
Deze bedrijven onderscheiden zich door alles in eigen fabrieken in Nederland te produceren.
De eigen hout-, plaatstaal-, stalenbuis-, poedercoat-, houtspuit-, stofferings- en eindmontageafdeling vormen een complete productiekring binnen één onderneming.

In Nederland producerende bedrijven hebben geen productielocaties in lagelonenlanden (direct of indirect) om kosten te besparen ten koste van de werkgelegenheid in eigen land. Nee, ze vertrouwen op de kwaliteit en flexibiliteit van onze eigen medewerkers.
Soms blijkt dat niet alles honderd procent in Nederland te vervaardigen is. Laten we dan in ieder geval kijken naar toeleveranciers uit West-Europa. Zo weten we zeker dat de mensen die onze grondstoffen of halffabricaten maken, onder goede arbeidsomstandigheden werken met oog voor milieuwetgeving. Dit heeft een extra voordeel: het gebruik van fossiele brandstoffen en de CO²-uitstoot wordt tot een minimum beperkt, omdat producten dicht bij de afzetmarkt worden geproduceerd en gedistribueerd worden.

Ook bij Delo denken we na over de voordelen van productie dicht bij huis. Zo heb ik recent het allernieuwste product van Vepa de Parq mogen aanschouwen, de bench opstelling. Een perfecte uitstraling, wat een brok Nederlands vakmanschap! En ook nog eens gefabriceerd uit de beste materialen, waardoor een uitermate duurzaam en kwalitatief hoogstaand product wordt geleverd.
Ik nodig u dan ook uit om dit prachtmeubel én ander Hollands vakmanschap te komen bekijken in onze showroom. Ik vertel u er graag alles over!

Deze bijdrage is geschreven door Hans Knechten, Adviseur Kantoor- en Projectinrichting