Vepa Blue Finn

Omschrijving

Blue Finn

De Blue Finn stoel is een zeer goed stapelbare, multifunctionele stoel met een kunststof zitting en rug van tenminste 85% gerecyclede Bluewrap (wikkels voor het steriel houden van medische instrumenten).

Precisie, betrouwbaarheid en optimale hygiëne is letterlijk van levensbelang voor ziekenhuizen. De levering van steriele instrumenten voor operatiekamers is daarom ook topprioriteit. Om deze instrumenten steriel te houden worden ze afgedekt met inpakmateriaal, in veel gevallen: bluewrap. En hoewel dit afvalmateriaal niet te voorkomen is, is het verminderen van afval voor ieder ziekenhuis een belangrijk streven.

De grondstof

Bluewrap bestaat voor 100% uit polypropyleen, zogenoemd meltblown en spunbond homo-polypropyleen. Bluewrap ziet er niet uit als plastic maar eerder als een vezelachtig materiaal. Toch is polypropyleen goed te recyclen. Het vraagt echter wel om een ander recyclingproces dan bijvoorbeeld het recyclen van PET-flessen. Bluewrap wordt eenmalig gebruikt, afgedankt en vervolgens in samenwerking met een afvalverzamelaar ingezameld.esie

 VENRA

Waarde creëren

Ieder jaar worden er duizenden kg’s aan bluewrap weggegooid. Zonde! Dat vinden de ziekenhuizen en dat vinden wij ook! Vandaar dat we samen met Bywyd en onze andere ketenpartners gezocht hebben naar een oplossing voor de verwerking van dit restmateriaal.

Ziekenhuizen LUMC en Meander zijn – net als de Groene OK en afvalverwerker PreZero – vanaf het begin betrokken bij het proces. Spuitgieterij Timmerije maakt de nieuwe onderdelen voor de stoel.

Y

Vepa Blue Finn

Onze product specialist over de Delo Ergo Chair 1+ 
✔ Perfect zit comfort. 
✔ Kunststof rug en zitting gemaakt van tenminste 85% gerecyclede bluewrap
✔ Stalen draadframe (12 mm) voorzien van poedercoating
✔ Nauwkeurig instelbaar tussen 50 en 110 KG 
✔ stapelbaar (m.u.v. barkruk medium en high)
✔ Bijzonder zit comfort d.m.v. voorwaartse zit neig 
✔ volledig in de regio gemaakt


 
€ 238,00 excl. BTW € 287,98 incl. BTW
€ 238,00 excl. BTW € 287,98 incl. BTW